Ο Καθηγητής Λοΐζος Συμεού προσκεκλημένος στο Συνέδριο

Ο Λοΐζος Συμεού, προσκεκλημένος ομιλητής, είναι Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Sydney της Αυστραλίας και στο Πανεπιστήμιο του Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου, από όπου και έλαβε το διδακτορικό του. Οι διδακτορικές του σπουδές χρηματοδοτήθηκαν από το Overseas Research Scholarship (ORS) Award Scheme του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διετέλεσε ως πρώτος Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (2007-2012), ως Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (2014-2017) και στη συνέχεια ως πρώτος Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (2017-2018).

Οι περιοχές ερευνητικού ενδιαφέροντός του περιλαμβάνουν ευρύτερα θέματα Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και εστιάζουν στη διερεύνηση μέσα από ποιοτικές μεθοδολογικές προσεγγίσεις του πώς το πολιτισμικό και κοινωνικό κεφάλαιο των παιδιών συνδέονται με τη σχολική επιτυχία. Οι ερευνητικές του δραστηριότητες έχουν χρηματοδοτηθεί τόσο από ευρωπαϊκούς όσο και εθνικούς οργανισμούς. Έχει εκδώσει μια μονογραφία, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 60 επιστημονικά άρθρα και κεφάλαια βιβλίων. Επίσης, αριθμεί πάνω από 1000 ετεροαναφορές στη δουλειά του (h-index=15).